matrix.jpg

Szerencsétlen reakcióból médiaszenzáció lett a gútai testületi ülés közvetítésénél. Történt, hogy Borka Roland újságíró, a gútai képviselőtestület március 31-i, hétfői üléséről tájékoztatott az egyik közösségi oldalon. Részletesen beszámolva minden érdekes dologról, megemlítve egyik hozzászólásában, hogy az iskolaügyi anyagot képező költségvetésmódosítás megtárgyalásánál néhány képviselő elővette az újságot, lapozgatta és olvasgatta. Név szerint is megemlítette, hogy Viola Miklós Új Szót, míg Gőgh Mihály valamilyen szlovák nyelvű napilapot olvasott. Mindkét képviselő MKP berkeiben került a testületbe. Borka Roland tájékoztatásában azonban nem kommentálta, se nem véleményezte a tevékenységet, csupán lejegyezte, amit látott, és a tevékenység megítélését az olvasóra bízta. Azaz, végezte a munkáját, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.


Igen ám, de az egyik képviselőnek, Gőgh Mihálynak ez valamiért nem tetszett, és szünetben Roland után ment kérdőre vonva, miért is kellett mindezt nyilvánosságra hozni, és illetlen, sem képviselői, sem emberi viselkedéshez nem méltó szavakat vágott Roland fejéhez. Konkrétan: "Elmész te a p...csába, mit képzelsz magadról". Ami valljuk be, indokolatlan reakció volt. Mindezt kollégák, újságírók előtt, akik szintén értetlenül álltak a megnyilvánulás előtt.

Viola Miklós ezzel szemben sportosan és humorosan kezelte a helyzetet, frappánsan beszólt és elárulta, a köztársaságielnök-választás eredményeiről tájékozódott, amely téma napirenden volt a testületi ülésen is. Roland pedig nem hagyta szó nélkül a dolgot, és következő hozzászólásában már kitért arra, hogy ki hogyan reagálta le az egyszerű és tényszerű közvetítését, leírva, van aki így más pedig úgy kezelte ugyanazt a helyzetet. Itt azonban nem ért véget a történet.

A média felkapta a sztorit, amit Roland nem fűzött volna tovább. A napig.sk blogportál napi fő témájának választotta az esetet, és A gútai képviselők és az újságíró címmel írt egy meglehetősen nyílt és őszinte védőbeszédet, a szerző kiállt kollégája mellett. Majd pedig a villagutta.sk oldal is lehozta az értekezés, hangsúlyt adva annak, hogy egy képviselő így nem viselkedhet. Ellenkezik még az általuk is elfogadott Gútai képviselők és választott tisztségviselők etikai kódexével is, amit azért fogadtak el, hogy változzon az ülés tárgyalási kultúrája. Milyen példával jár elő ez a tisztségviselő társai és választói előtt és esetlegesen milyen jogon kéri számon másoktól a korrekt hozzáállást, ha ő nem alkalmazza? Vajon lesz-e ennek messzemenő következménye, vagy a hozzá hasonlók továbbra is betölthetik pozíciójukat? Természetesen ők is emberből vannak, hibáznak és követnek el vétségeket is. Azonban az ismeretek szerint mindezidáig nem érkezett bocsánatkérés az elkövető oldaláról, amit azért még a betyárbecsület is előír. Kényszeríteni azonban senkit nem lehet arra, hogy helyesen cselekedjen, az ugyanis vagy adott, vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr845891796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása